September är här

Plötsligt är det september. Mitten av månaden till och med. Sommaren börjar lida mot sitt slut och vardagen är här igen. Det är alltid både sorgligt och skönt. Jag älskar sommaren och ledigheten och friheten, men det är något visst med vardagen och rutiner och när sommaren övergår i höst också.

Li är fem månader nu och fortsätter att växa och utvecklas så det knakar. Hon äter gröt med stor glädje och puré med rejäl misstänksamhet. Hon älskar sin gåstol. Ligger fortfarande gärna på rygg i sitt babygym, men bara en stund. Sedan vänner hon till mage och ålar runt litegrann. Det går inte så fort eller så långt, men det är sällan hon är kvar där man lagt henne några längre stunder.

image

Elin är nu bland äldsta på förskolan. Hon önskar att hon fick vara där mer än sina 15 timmar, men samtidigt gillar hon att vara hemma med mig och Li också. Hon är högljudd och envis. Och fantastiskt rolig. Hon har verkligen humor den ungen. Enorm fantasi och är väldigt musikalisk. Låtar fastnar i hennes huvud (precis som de alltid gjort hos mig) och hon håller toner imponerande bra. Hon har precis börjat i gymnastik och är väldigt lycklig för det.

image

Maja har börjat fyran och verkar älska det. Nya lärare, nya (och gamla) klasskamrater och hon har fått en helt ny ork och energi. Även hon har börjat i gymnastik, så nu är det det och Karate som är hennes fritidsaktiviteter. Ridningen lade hon ner i våras.  Man märker att hon börjar bli äldre. Humöret går lite bergochdalbana. Ena stunden är hon världens mysigaste och i nästa vill hon vara i fred i sitt rum. Det hör väl till. Mycket hormoner i omlopp. Hon är väldigt omtänksam och fin mot alla. Otroligt social, som hon alltid har varit, men något mer försiktig i nya situationer. Enormt modig när hon mötte några av idolerna, Samir och Victor.

image

Nu är det sovdags… Sov gott!

2 reaktioner på ”September är här

Lämna en kommentar